Zimą większość jezior i rzek jest pokryta lodem i śniegiem. Nie ma gdzie łapać, ale my mamy ten komfort, ze w niedalekiej odległości od Chicago mamy miejsce, gdzie możemy łowić nasze karpie nawet w zimie. Ciepły zrzut wody z ciepłowni stwarza tam wspaniale warunki dla karpi i innych ryb.

W tym właśnie miejscu mamy zlokalizowana nasza zimowa ligę. Każdy z nas czeka z niecierpliwością na ten dzień, kiedy wyciągniemy sprzęt i znowu będziemy się cieszyć tym co lubimy robić najbardziej czyli łowieniem karpi.

Pogoda w Niedziele 18 stycznia była znakomita, prawie wiosenna. Ciepłe słońce i temperatura w granicach 5 stopni Celcjusza. O godzinie 7 rano losujemy stanowiska i zabieramy się za rozstawianie sprzętu i przygotowanie łowiska.

Godzina 8:00 starujemy. Pierwsze ryby pojawiają się już po kilkunastu minutach na pegu numer 5 gdzie siedział nasz kolega Paulo Nestor. Peg ten z godziny na godzinę rozgrzewał się coraz bardziej i systematycznie łowił rybki do ostatniej minuty zawodów. Ale to nie wszystko?! Pawłowi udało się także pobić dwa rekordy życiowe. Złowił karpia pełnołuskiego 26lb 10oz i Mirrora o wadze 17lb 15oz.

karp usa



Fot.karp o wadze 17lb 15oz

karp z usa

Fot.karp o wadze 26lb 10oz

Co za dzień dwa rekordy pobite. Jest pięknie! W sumie Paweł w ciągu zaledwie 7 godzin złowił 16 karpi o łącznej wadze 224lb 1oz ustanawiając nowy Rekord ligi. Ilość złowionych karpi pozwoliła mu awansować na drugą pozycję  w klasyfikacji generalnej.

karpie z usa

Innym zawodnikom też udało się złowić kilka karpi. Drugi tego dnia był Marcin Szydłowski który złowił 5 ryb o łącznej wadze 64lb 11oz

karp 22 lb

karp marcina

marcin karp

Trecie miejsce zajął Marcin Woźny, który złowił jednego karpia o wadze 21lb 8oz.

karp marcina w

Na czwartym miejscu znalazł się łowca jednego karpia o wadze 14lb 40oz Jarosław Łatka.

karp 14 lb

 

Piąte miejsca zajął Adam Krysiak łowca karpia o wadze 7lb 8oz.

karp adama

 Wszystkie rybki oczywiście wróciły do wody! Już za kilka tygodni kolejne spotkanie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here